zondag 31 maart 2013

De eerste stap naar onze droom is gezet.....

Afgelopen zomer kwamen we op onze reis door IJsland een prachtige Land Rover tegen. De eigenaren kwamen aanrijden, klapten het dak omhoog, pakten een stoeltje en klaar waren ze... Dit prikkelde onze nieuwsgierigheid. Zoals vaak met Land Rover eigenaren was er al vrij snel contact en mochten we een blik in de camper werpen. We zagen in de auto alles, behalve een slaapplaats. Navraag leverde ons een demonstratie op van een tweepersoons bed dat zo van het plafond werd losgeklapt. We waren direct om, hier stond onze droom.


Met de Discovery bleek zo'n verbouwing  niet haalbaar. Er zou simpelweg in de lengte niet genoeg ruimte voor het bed zijn. En tja... dan begin je toch stiekem weer te dromen van een Defender maar ....... oei wat zijn die duur !!! Dan maar op zoek naar een oude opknapper. Met hulp van Michael en Gerard werd de eerste bekeken. Heel erg fijn om kenners mee te nemen die je ook kunnen vertellen of er een redelijke prijs gevraagd wordt. Dat werd hem dus niet...

Maar gisteren ...... toch nog onverwacht.... vond Gerard een oldtimer op marktplaats voor een redelijke prijs. We konden hem gelijk komen bezichtigen. Op het eerste gezicht is de auto in zeer goede staat, ook de testrit ging goed. Natuurlijk is het een opknapper. Hij is maar liefst 28 jaar oud.

Onze nieuwe droom is geboren en we noemen hem  Charlie ....



En laat de inspiratie maar komen ....... we zijn al een prachtige site tegen gekomen van een stel Zwitsers die een Santana hebben omgebouwd tot camper.

Ach het is vooruitlopen op de zaken. De auto moet eerst nog worden opgehaald, weggebracht, uit elkaar gehaald, gerevi- / gerestaureerd, weer opgebouwd maar oooooohhh  wat  hebben wij er zin in.

We gaan dit blog bijhouden om stap voor stap het proces vast te leggen.....





3 opmerkingen: