zondag 18 augustus 2013

Rollend chassis

In juli is er nog hard door gewerkt om fase 1 van het project af te ronden: een rollend chassis. De assen zijn verder afgemaakt en ook werd het reparatiewerk aan het chassis afgerond. De oude, verwijderde achterbalk heeft plaats gemaakt voor een nieuwe. Inmiddels zijn ook de assen weer onder het chassis gemonteerd en kan Charlie weer rollen. Het ziet er indrukwekkend uit met al die nieuwe onderdelen.

Ook zijn nu nieuwe motorsteunen aangebracht, waar straks de totaal vernieuwde 300 Tdi in komt te hangen. Om de juiste maat te kunnen bepalen moest zelfs de hele aandrijflijn even gemonteerd worden, inclusief het motorblok.


De allerlaatste werkzaamheden in deze fase is het behandelen van het chassis met roestwerende coating. Aan de buitenzijde gebruiken we eerst RX5 en werken het af met zwarte RX10. Aan de binnenkant spuiten we er RX5 en RX7 in.


Na deze fase zullen er nog een paar volgen: versnellingsbakken, schutbord, leidingwerk en bekabeling, motorrevisie en - inbouw en uiteraard de restauratie en opbouw van de carrosserie. We zijn er nog lang niet, maar het gaat snel en dit is een belangrijke mijlpaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten